Přispěj sestře Anetce na nákladné rehabilitace spojené s jejím milovaným Twirlingem

Přispěj sestře Anetce na nákladné rehabilitace spojené s jejím milovaným Twirlingem

Také pátý ročník oslav republiky pohybem pomáhá sokolům a sokolkám, ke kterým osud nebyl tak přívětivý jako k nám ostatním. A kdo že si zaslouží tvou pomoc letos? Čtrnáctiletá Anetka, která navzdory silné tupozrakosti a složité sociální situaci rodiny bojuje o svůj sen, kterým je reprezentace České republiky v twirlingu. Aby mohla dále sportovat a zlepšovat se, potřebuje nadstandardní trenérskou péči spojenou s rehabilitací a náročnými cviky na prostorovou orientaci. Tak neváhej a přispěj vybranou částkou Anetce přímo při REGISTRACI na svůj běh!

Anetka twirlingem žije. Na závodní ploše bojuje nejen se svými soupeřkami, ale nejvíce sama se sebou a svým hendikepem, kterým je tupozrakost jejího pravého oka. Prohra ji vždy motivuje k další práci, rehabilitaci postiženého oka a zlepšování prostorové orientace. Jejím snem, jak nám nadšeně pověděla maminka Lída, je stát se členkou české twirlingové reprezentace. Aby se k tomuto snu přiblížila, navázala v roce 2019 z důvodu individuálních hendikepů při tréninku spolupráci s trenérkou Lucií Janou Matouškovou. Od první chvíle si její práci s Anetkou rodina nemohla vynachválit, a to hlavně díky individuálnímu přístupu a schopnosti vést holčičku nejen sportovně, ale také rehabilitačně, fyzioterapeuticky a mentálně. Hlavně poslední tři části trenérské péče do té doby Anetce citelně chyběly. Po pár měsících společné práce a tvrdého tréninku se výkonnost Anetky začala rychle zlepšovat.

V září 2022 přišel další významný krok v rozvoji Anetčina hendikepu. Stala se členkou České twirlingové školy pod T. J. Sokol Vysočany na Praze 9, jejímž hlavním cílem je, aby byl twirling sportem dostupným i pro děti ze sociálně slabších rodin a zdravotním hendikepem. Hlavní zakladatelkou je Ing. Soňa Purmová, MBA a dalšími zakladatelkami jsou Ing. Lucie Jana Matoušková, Dis., Světla Jarošová a Bc. Tereza Klausová, které jsou zároveň velmi zkušenými a kvalitními trenérkami. Z Liberce, kde rodina dlouhodobě žije a kam Anetka dochází do školy, tak začala dojíždět do Prahy a může se tréninkově porovnávat s těmi nejlepšími zdravými vrstevnicemi v Česku. Získává tak motivaci pokusit se jim i přes své znevýhodnění vyrovnat.

Aby toho nebylo málo, řeší rodina další problémy. Anetčin starší bratr trpí Aspergerovým syndromem, úzkostnou poruchou a vadou řeči. Jeho zdravotní stav podle lékařky z oboru psychiatrie není dobrý, potřebuje dohled a dozor dospělé osoby po celý den. Přesto určila posudková lékařka jeho stav tak, že má nárok pouze na II. stupeň příspěvku na péči. Maminka nemůže z důvodu péče o něj pracovat, proto je rodina odkázána pouze na příjem partnera matky. Biologický otec o děti přitom nejeví žádný zájem a ani na ně neplatí výživné.

V letošním roce navíc přišla zpráva, která všechny z holčiččina okolí šokovala a velmi příjemně překvapila. Anetka v únoru na kvalifikační soutěži v Hradci Králové získala nominaci na Pohár národů IBTF 2023 v anglickém Liverpoolu! Obrovský úspěch, euforie. Tu však brzy vystřídal smutek. Kvůli složité sociální situaci rodiny totiž musela maminka Lída Anetce oznámit, že na účast na zahraniční soutěži nemá dostatek prostředků a musí se starat o postiženého bratra. Co to všechno znamená? Že záleží také na tobě, zda se Anetka bude moct do Anglie podívat, protože část sbírky by maminka Lída ráda věnovala právě na náklady cesty do Liverpoolu.

 

Nejsme první, kdo Anetku na její cestě podpoří. Pomáhá jí Česká olympijská nadace, která přispívá dětem ve věku 6 až 18 let, jejichž rodičům chybí finanční prostředky na jejich sportovní aktivity. A my jsme rádi, že nyní můžeme Anetce také podat pomocnou ruku, jak je to nám sokolům vlastní. Tak neváhej a přispěj Anetce na rehabilitace, fyzioterapie i na splnění jejího dětského snu. Stačí přispět vybranou částkou přímo při REGISTRACI na svůj běh!

 

 

Zpět na aktuality | Zpět na úvodní stránku

GENERÁLNÍ PARTNER

HLAVNÍ PARTNEŘI

PARTNEŘI

HLAVNÍ MEDIÁLNÍ PARTNEŘI

INSTITUCIONÁLNÍ PARTNEŘI

MEDIÁLNÍ PARTNEŘI

Dodavatelé

Pořadatel