„Vloni jsem si zaběhla osobák!“ Rozhovor s desetiletou běžkyní hlavního závodu v Mšených-Lázních

„Vloni jsem si zaběhla osobák!“ Rozhovor s desetiletou běžkyní hlavního závodu v Mšených-Lázních

Je jí teprve deset a už dvakrát si zaběhla rovnou hlavní závod Sokolského běhu republiky na 5 km. Luisa Dvořáková je malá nadšená běžkyně z Mšeného-Lázní a Sokolský běh republiky si každoročně užívá. Před hlavním závodem se účastní i dětského závodu, který bere spíš jako takové rozběhání před tím hlavním. Jaké to je, běhat v deseti letech po boku dospělých, co ji vede k běhu a jak se těší na letošní ročník? To si přečtěte v následujícím rozhovoru.

Pamatuješ si na svůj první ročník Sokolského běhu republiky? Co ti z něj utkvělo v paměti?

No jasně, bylo to předloni. Měla jsem skvělý pocit, nebylo mi ani devět a věděla jsem, že to zvládnu, protože tu trasu znám moc dobře. Soupeřka přede mnou se v cíli divila, že jsem skončila na hezkém čtvrtém místě, protože na začátku závodu jsem běžela mezi prvními, ale pak jsem prý začala moc funět a ona se bála, jestli to vůbec doběhnu. Asi jsem ten začátek fakt přepálila. 

A co další ročníky, byly v něčem lepší/horší? V čem?

V obou závodech jsem skončila na 4. místě mezi ženami, ale nevadí, v obou případech jsem si zaběhla svůj osobák, takže jsem se s nikým nechtěla poměřovat. 

Běžela jsi i hlavní závod, jaké to bylo běžet dlouhou trasu po boku dospělých?

Nijak jsem to nevnímala, jsem zvyklá běhat s tátou, snad budu příští rok na bedně.

V čem ti Sokolský běh republiky přijde jiný než jiné podobné akce? Baví tě i jeho slavnostní atmosféra?

Atmosféra je vždycky fajn, jsem ráda, že státní svátek můžu oslavit sportem a okruh ve Mšeném je moc pěkný, nejdřív podél železniční trati, a pak vběhnu do lesa a je to nahoru dolů jako horská stezka.


Jaký máš vztah k Sokolu? 

Od mateřské školky jsem do Sokola chodila na gymnastiku, pak na volejbal a teď chodím se starší sestrou na box, který mě taky moc baví. 

A co letos, chystáš se zase zúčastnit?

Určitě se zúčastním, pořadatelé mě všichni znají a pokusím se potrápit více soupeřky, abych měla medaili. A je moc dobře, že tady náš Sokol dělá i další sportovní akce, na jaře Sokolí stezku, dětské boxerské sparingy, fotbalové turnaje a letní sportovní tábory. Bez Sokola by se takové akce u nás asi nekonaly.

Děkujeme za rozhovor a těšíme se na startu 28. října i v Mšeném-Lázních!

A co ty, máš už své místo na startovní listině na 28. října 2023 zajištěno? Registruj se zavčasu na svůj závod a oslav s námi výročí republiky pohybem!

Zpět na aktuality | Zpět na úvodní stránku

GENERÁLNÍ PARTNER

HLAVNÍ PARTNEŘI

PARTNEŘI

HLAVNÍ MEDIÁLNÍ PARTNEŘI

INSTITUCIONÁLNÍ PARTNEŘI

MEDIÁLNÍ PARTNEŘI

Dodavatelé

Pořadatel